Het begon op Dijkpop!

Zoals jullie wel weten stond het bier van Radboud afgelopen Dijkpop prominent op de tap in de Biertuin! Hier is een mooie samenwerking uit ontstaan met Poesiat en Kater! Lees verder

Zomer bij Radboud

De zomer is begonnen, met de aangekondigde komst van een violist naar de brouwerij weet je het zeker, er worden, en gelukkig zijn er al een aantal hoge noten gehaald! Lees verder

Een nieuw Radboud Bier!

Nieuw: Hazy Gees! Vanaf vrijdagmiddag 10 Mei 13.00 uur heeft Stadsbrouwerij Radboud een nieuw bier in de schenktank , en dus ook op de tap! Lees verder

Workshop koken voor kleine groepen

Bij Stadsbrouwerij Radboud kun je een kookworkshop boeken voor groepen van 14 tot 50 personen. Wil je komen koken maar kom je niet aan 14 personen? Iedere eerste woensdag van de maand organiseren wij een kookworkshop waar je je alleen of met een klein groepje voor kunt aanmelden. De workshop gaat door bij voldoende aanmeldingen. Lees verder

Bierbrood van Raat

Mout, bier en bostel: de hoofdingrediënten van het bierbrood dat Bakkerij Raat uit Medemblik exclusief bakt voor Stadsbrouwerij Radboud. De ingrediënten leveren we zelf. Bostel is een eiwitrijk moutrestant van het bierproces. Het resultaat? Een smaakvol, ambachtelijk, stevig brood dat niet alleen erg lekker is, maar ook nog eens heel gezond. Wij serveren ons bierbrood met gezouten roomboter. Lees verder

1 2

1810

Einde Brouwerij

Allard Merens, eigenaar van brouwerijen het Anker in Medemblik en het Wapen van West-Friesland in Hoorn, kampte met financiële problemen. De scheepvaart lag stil, de Marine nam minder bier af. Schippers op de Zuiderzee moesten hoge belastingen betalen waardoor de aanvoer van het benodigde water kostbaar werd. Bovendien waren de prijzen van gerst en hop zo duur dat de Medemblikkers zich geen bier meer konden veroorloven. Merens sloot de deuren van zijn brouwerij, het pand werd gebruikt als pakhuis.

Voel de beleving

Ontwerp en realisatie: Tmpldesign