Bierbrood van Raat

Mout, bier en bostel: de hoofdingrediënten van het bierbrood dat Bakkerij Raat uit Medemblik exclusief bakt voor Stadsbrouwerij Radboud. De ingrediënten leveren we zelf. Bostel is een eiwitrijk moutrestant van het bierproces. Het resultaat? Een smaakvol, ambachtelijk, stevig brood dat niet alleen erg lekker is, maar ook nog eens heel gezond. Wij serveren ons bierbrood met gezouten roomboter. Lees verder

Werk in uitvoering

De verbouwing begint al aardig te vorderen, de wanden staan, de vloer is geisoleerd. Er moet nog veel gebeuren ... Lees verder

Bierkenners opgelet!

Medemblik krijgt weer zijn eigen bier! Radboud Bier! Een smaakvol assortiment speciaalbieren van Stadsbrouwerij Radboud. Lees verder

1 2

1554

Radboud

In 1554 werden onder een van de kasteeltorens van Radboud een brouwketel, een koelvat, twee brouwkuipen, drie roerstokken en een aantal oude watergoten ontdekt. Dat kan maar één ding betekenen: kasteel Radboud beschikte over een eigen brouwerij. Hier werd het bier gebrouwen voor de bewoners en verdedigers van het kasteel. Het zijn de eerste aanwijzingen van een brouwerij in Medemblik.

Voel de beleving

Ontwerp en realisatie: Tmpldesign