Huurbrouw

Ben je op zoek naar een plek waar je jouw bier in grotere hoeveelheden kunt laten huurbrouwen? Of misschien juist een kleinere hoeveelheid van een mooie special?

Wij zijn Stadsbrouwerij Radboud in Medemblik en wij kunnen die mogelijkheid bieden. De brouwerij is sinds maart 2017 operationeel en is gesitueerd op een prachtige locatie in het centrum van Medemblik. Onze capaciteit op jaarbasis bedraagt momenteel 1700 hectoliter. Hiervan wordt een deel ingevuld door onze eigen bieren, maar we hebben nog ruimte over om te huurbrouwen in opdracht van derden.

Brouwerij

We beschikken over een moderne brouwinstallatie van het Belgische CoEnCo waarmee we brouwsels van 10 hectoliter kunnen produceren.  Gisting en lagering vindt plaats in tanks van 20 hl.

Voor het bottelen van het bier maken we gebruik van een splinternieuwe tegendrukvuller met dubbele voor-evacuatie, gebouwd door Cime Careddu in Italië. Deze machine kan verschillende flesformaten verwerken, waaronder de 33cl longneck en Apo/Vichy en de 75cl Champenoise, allen met kroonkurk.

Het etiketteren van de flessen wordt gedaan door een Enos etiketteer-machine, welke beschikt over drie stations. Dit betekend dat we zowel buik-, rug- als halsetiketten kunnen aanbrengen. Het is ook mogelijk om een enkel etiket geheel of gedeeltelijk rond de fles te plakken. De machine maakt gebruik van zelfklevende etiketten. Deze laten we in principe door de opdrachtgever zelf aanleveren, maar het is in overleg ook mogelijk dit via ons te laten lopen.

Naast flessen kunnen er bij ons ook vaten gevuld worden. Op dit moment maken wij enkel nog gebruik van de one-way fusten van Dolium, maar waarschijnlijk komt daar in de nabije toekomst de mogelijkheid bij om af te vullen op Keykeg. Om onze gist- en lagertanks zo optimaal mogelijk te benutten produceren wij in batchgroottes van 20 hl. Dit betekend dat er 2 brouwsels van 10 hl in één tank gaan.

Huurbrouw prijs indicatie

De prijzen voor het laten brouwen van bier beginnen bij €2,25 excl. BTW per liter. Hierbij zijn grondstoffen, verpakking (excl. Etiketten) en accijns inbegrepen. Uiteraard is het in overleg ook mogelijk zelf grondstoffen aan te leveren, waarbij de prijs dan iets lager zal zijn. Tevens is het, eveneens in overleg en tegen een hogere literprijs, mogelijk om een kleiner volume van 10 hl te laten produceren.

Opdrachtgevers voor huurbrouw zijn bij ons welkom om, waar mogelijk, mee te kijken en te helpen bij het brouwen en bottelen. De recepten worden in overleg opgesteld en geoptimaliseerd voor onze installatie en blijven uiteraard eigendom van de opdrachtgever.

Op dit moment hebben wij ruimte in onze planning om huurbrouw opdrachten aan te nemen. Mocht je benieuwd zijn naar de mogelijkheden, neem dan contact op via jelle@stadsbrouwerijradboud.nl of bel met 06 43 706 477.

1590

Start Anker

In 1590 kocht Peter Eriksz een erf aan het Zuideinde in Medemblik, de huidige hoek Kaasmarkt en Oosterhaven. Hieraan verbonden de burgemeesters verschillende voorwaarden. De belangrijkste: Eriksz moest binnen een jaar een brouwerij op het erf plaatsen. Omdat de bevolking en scheepvaartactiviteiten van Medemblik flink groeiden, waren er brouwerijen nodig! Om brand te voorkomen moesten de gevels van steen zijn. Peter Eriksz noemde zijn brouwerij het Anker.

Voel de beleving

Ontwerp en realisatie: Tmpldesign