08-08-2019

Nieuws

Overzicht

Zoals jullie wellicht weten stond het bier van Radboud afgelopen Dijkpop prominent op de tap in de Biertuin!

Naast het tapje van Radboud met daarop de Hazy Gees en de Bonus Malus, ons appelbier. Stond het tapje van de Amsterdamse brouwerij Poesiat en Kater met daarop ook twee heerlijke ambachtelijke biertjes!

Onze Sjors en Maarten van Poesiat en Kater konden het gelijk goed met elkaar vinden en gingen natuurlijk proeven van elkaars bier! Vele glazen volgden, en de loftuitingen waren niet aan te slepen!. En aan het eind van een super geslaagde avond werd er een plannetje gesmeed: “als we nou eens een paar fustjes bier uitwisselen?”

Sjors is inmiddels op bezoek geweest in Amsterdam Oost en heeft de brouwerij van Poesiat en Kater bezocht. Hij nam een aantal fustjes Bonus Malus mee en heeft een twee verschillende bieren van Poesiat en Kater weer mee terug genomen!

Dus lieve biervriendjes, de komende periode in het proeflokaal van Stadsbrouwerij Radboud een tweetal Amsterdamse Ambachtelijke speciaalbieren op de tap. Te beginnen dit weekeinde met de Kaintz Tripel van 8,5 %!

Het is een blond bier met een hoog alcoholpercentage. Gebrouwen met vier soorten granen en Japanse Sorachi – Ace hop, waardoor het een heerlijk aroma krijgt van citroen en dille.

Proeven is weten!

1760

Van de zes brouwerijen die oorspronkelijk in Medemblik gevestigd waren was in 1760 alleen het Anker nog actief. In het Hollands Noorderkwartier waren nog maar zeven brouwerijen in bedrijf: twee in Alkmaar, twee in Enkhuizen, een in Hoorn, een in Purmerend en het Anker in Medemblik. 

Het Anker was in verhouding tot de overige brouwerijen een relatief kleine brouwerij. De belangrijkste afnemers van het Medemblikker bier waren de lokale bevolking en de scheepvaart.

Voel de beleving

Ontwerp en realisatie: Tmpldesign