19-12-2019

Nieuws

Overzicht

Jawel, een heuse winter primeur in het proeflokaal van Stadsbrouwerij Radboud “De Buitenpoorter”.

Er was tot nu toe nog geen Radboud Porter verkrijgbaar, maar nu is er dus De Buitenpoorter. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden geheel volgens de traditie van Radboud gebrouwen. Een aangenaam zwart bier met koffie en karamelsmaken . Met een opvallend laag alcohol percentage van 5,5% zodat je nog ruimte en zin overblijft voor een tweede! Door toevoeging van een traditionele Engelse hopsoort is een aangenaam aroma en bittertje ontstaan.

De buitenpoorter lijkt speciaal gemaakt voor winterse koude donkere dagen, maar de liefhebbers drinken deze biersoort het hele jaar door. Bij het drinken van de Buitenpoorter wordt aangeraden om het bier in de fles of glas op te laten warmen tot 8 °C.

1810

Einde Brouwerij

Allard Merens, eigenaar van brouwerijen het Anker in Medemblik en het Wapen van West-Friesland in Hoorn, kampte met financiële problemen. De scheepvaart lag stil, de Marine nam minder bier af. Schippers op de Zuiderzee moesten hoge belastingen betalen waardoor de aanvoer van het benodigde water kostbaar werd. Bovendien waren de prijzen van gerst en hop zo duur dat de Medemblikkers zich geen bier meer konden veroorloven. Merens sloot de deuren van zijn brouwerij, het pand werd gebruikt als pakhuis.

Voel de beleving

Ontwerp en realisatie: Tmpldesign