19-12-2019

Nieuws

Overzicht

Jawel, een heuse winter primeur in het proeflokaal van Stadsbrouwerij Radboud “De Buitenpoorter”.

Er was tot nu toe nog geen Radboud Porter verkrijgbaar, maar nu is er dus De Buitenpoorter. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden geheel volgens de traditie van Radboud gebrouwen. Een aangenaam zwart bier met koffie en karamelsmaken . Met een opvallend laag alcohol percentage van 5,5% zodat je nog ruimte en zin overblijft voor een tweede! Door toevoeging van een traditionele Engelse hopsoort is een aangenaam aroma en bittertje ontstaan.

De buitenpoorter lijkt speciaal gemaakt voor winterse koude donkere dagen, maar de liefhebbers drinken deze biersoort het hele jaar door. Bij het drinken van de Buitenpoorter wordt aangeraden om het bier in de fles of glas op te laten warmen tot 8 °C.

1590

Start Anker

In 1590 kocht Peter Eriksz een erf aan het Zuideinde in Medemblik, de huidige hoek Kaasmarkt en Oosterhaven. Hieraan verbonden de burgemeesters verschillende voorwaarden. De belangrijkste: Eriksz moest binnen een jaar een brouwerij op het erf plaatsen. Omdat de bevolking en scheepvaartactiviteiten van Medemblik flink groeiden, waren er brouwerijen nodig! Om brand te voorkomen moesten de gevels van steen zijn. Peter Eriksz noemde zijn brouwerij het Anker.

Voel de beleving

Ontwerp en realisatie: Tmpldesign