19-12-2019

Nieuws

Overzicht

Jawel, een heuse winter primeur in het proeflokaal van Stadsbrouwerij Radboud “De Buitenpoorter”.

Er was tot nu toe nog geen Radboud Porter verkrijgbaar, maar nu is er dus De Buitenpoorter. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden geheel volgens de traditie van Radboud gebrouwen. Een aangenaam zwart bier met koffie en karamelsmaken . Met een opvallend laag alcohol percentage van 5,5% zodat je nog ruimte en zin overblijft voor een tweede! Door toevoeging van een traditionele Engelse hopsoort is een aangenaam aroma en bittertje ontstaan.

De buitenpoorter lijkt speciaal gemaakt voor winterse koude donkere dagen, maar de liefhebbers drinken deze biersoort het hele jaar door. Bij het drinken van de Buitenpoorter wordt aangeraden om het bier in de fles of glas op te laten warmen tot 8 °C.

1760

Van de zes brouwerijen die oorspronkelijk in Medemblik gevestigd waren was in 1760 alleen het Anker nog actief. In het Hollands Noorderkwartier waren nog maar zeven brouwerijen in bedrijf: twee in Alkmaar, twee in Enkhuizen, een in Hoorn, een in Purmerend en het Anker in Medemblik. 

Het Anker was in verhouding tot de overige brouwerijen een relatief kleine brouwerij. De belangrijkste afnemers van het Medemblikker bier waren de lokale bevolking en de scheepvaart.

Voel de beleving

Ontwerp en realisatie: Tmpldesign