De mannen van de Brouwerij

 

De Brouwer: Jelle Aaij

Jelle begon zijn carrière als bierbrouwer in zijn eigen keuken, als hobbyist. Hij leerde de kneepjes van het brouwen bij Brouwerij Jopen in Haarlem en Brouwerij ’t IJ in Amsterdam. Toen Stadsbrouwerij Radboud in Medemblik op zoek ging naar een brouwer greep hij zijn kans en solliciteerde. Zijn doel: een goedlopende Stadsbrouwerij die mensen uit de wijde omgeving trekt. “Bier dat mensen graag drinken, van een mooie kwaliteit. Dat men over ons zegt: daar kun je goed bier krijgen!”

De Gastheer: Lars Kuipers

Lars Kuipers is 27 jaar en woonachtig in Medemblik en is gastheer van het proeflokaal Stadsbrouwerij Radboud. Hiervoor heeft hij 9 jaar in de kleding gewerkt dus dit is voor mij een hele nieuwe ervaring en een leuke uitdaging! Samen met de brouwerij en de kookstudio willen wij iets opbouwen en neerzetten in Medemblik en omstreken. Dus heb je zin in een overheerlijk biertje te komen drinken? Kom gezellig langs bij Lars.

De Kookstudio: Raymond Groot

Raymond heeft 12 jaar een eigen kookstudio gehad in Hoorn. Toen hem werd gevraagd zijn bedrijf onder te brengen bij de Stadsbrouwerij hoefde hij niet lang na te denken. “Radboud heeft alles in zich waar mijn hart ligt: koken, bier, het gastheerschap… Ik leef mijn jongensdroom! Volg je hart, dat brengt je op de mooiste plekken. Ik volgde het naar Medemblik.” Zijn droom? Met Radboud in de top 3 van Nederlandse brouwerijen komen. Moet lukken.

 

1810

Einde Brouwerij

Allard Merens, eigenaar van brouwerijen het Anker in Medemblik en het Wapen van West-Friesland in Hoorn, kampte met financiële problemen. De scheepvaart lag stil, de Marine nam minder bier af. Schippers op de Zuiderzee moesten hoge belastingen betalen waardoor de aanvoer van het benodigde water kostbaar werd. Bovendien waren de prijzen van gerst en hop zo duur dat de Medemblikkers zich geen bier meer konden veroorloven. Merens sloot de deuren van zijn brouwerij, het pand werd gebruikt als pakhuis.

Voel de beleving

Ontwerp en realisatie: Tmpldesign