02-12-2016

Nieuws

Overzicht

Medemblik krijgt weer zijn eigen bier! Radboud Bier! Een smaakvol assortiment speciaalbieren van Stadsbrouwerij Radboud. Al enige tijd wordt er met man en macht gewerkt aan ons pand, en achter de schermen worden er smaakpapillen geprikkeld en recepten ontwikkeld . . . Maar de mening van jullie Medemblikkers is ook belangenrijk voor ons ! Daarom willen wij graag jullie smaakervaring in onze uiteindelijke recepten meenemen. Geniet van onze Limited Edition Speciaalbieren, samengesteld door onze brouwer en zijn smaakteam. Deel je smaakervaring met ons en maak kans op een geheel verzorgde rondleiding en bierproeverij bij ons in de brouwerij ! Wil je kans maken op een van de prijzen? Deel dan je smaakervaring met ons.

Maak kans op een van de volgende prijzen:

*Bierproeverij bestaat uit 4 speciaal biertjes per persoon

1760

Van de zes brouwerijen die oorspronkelijk in Medemblik gevestigd waren was in 1760 alleen het Anker nog actief. In het Hollands Noorderkwartier waren nog maar zeven brouwerijen in bedrijf: twee in Alkmaar, twee in Enkhuizen, een in Hoorn, een in Purmerend en het Anker in Medemblik. 

Het Anker was in verhouding tot de overige brouwerijen een relatief kleine brouwerij. De belangrijkste afnemers van het Medemblikker bier waren de lokale bevolking en de scheepvaart.

Voel de beleving

Ontwerp en realisatie: Tmpldesign