07-04-2017

Nieuws

Overzicht

Mout, bier en bostel: de hoofdingrediënten van het bierbrood dat Bakkerij Raat uit Medemblik exclusief bakt voor Stadsbrouwerij Radboud. De ingrediënten leveren we zelf. Bostel is een eiwitrijk moutrestant van het bierproces. Het resultaat? Een smaakvol, ambachtelijk, stevig brood dat niet alleen erg lekker is, maar ook nog eens heel gezond. Wij serveren ons bierbrood met gezouten roomboter.

1760

Van de zes brouwerijen die oorspronkelijk in Medemblik gevestigd waren was in 1760 alleen het Anker nog actief. In het Hollands Noorderkwartier waren nog maar zeven brouwerijen in bedrijf: twee in Alkmaar, twee in Enkhuizen, een in Hoorn, een in Purmerend en het Anker in Medemblik. 

Het Anker was in verhouding tot de overige brouwerijen een relatief kleine brouwerij. De belangrijkste afnemers van het Medemblikker bier waren de lokale bevolking en de scheepvaart.

Voel de beleving

Ontwerp en realisatie: Tmpldesign