Kookworkshop voor kleine groepen

Bij Stadsbrouwerij Radboud kun je een kookworkshop boeken voor groepen van 14 tot 50 personen. Wil je komen koken maar kom je niet aan 14 man? Iedere eerste woensdag van de maand organiseren wij een kookworkshop waar je je alleen of met een klein groepje voor kunt aanmelden. De workshop gaat door bij voldoende aanmeldingen. De […] Lees verder

Bierbrood van Raat

Mout, bier en bostel: de hoofdingrediënten van het bierbrood dat Bakkerij Raat uit Medemblik exclusief bakt voor Stadsbrouwerij Radboud. De ingrediënten leveren we zelf. Bostel is een eiwitrijk moutrestant van het bierproces. Het resultaat? Een smaakvol, ambachtelijk, stevig brood dat niet alleen erg lekker is, maar ook nog eens heel gezond. Wij serveren ons bierbrood […] Lees verder

31 maart: feestelijke opening!

Op 31 maart opent Johan Remkes, commissaris van de Koning, onze Stadsbrouwerij. Vol trots tappen wij ons openingsbier: Radboud de Eerste. Komt u proeven?   31 maart 2017 14.30 – 22.00 uur Gedempt Achterom 4, Medemblik Lees verder

Werk in uitvoering

De verbouwing begint al aardig te vorderen, de wanden staan, de vloer is geisoleerd. Er moet nog veel gebeuren ... Lees verder

Bierkenners opgelet!

Medemblik krijgt weer zijn eigen bier! Radboud Bier! Een smaakvol assortiment speciaalbieren van Stadsbrouwerij Radboud. Lees verder

1810

Einde Brouwerij

Allard Merens, eigenaar van brouwerijen het Anker in Medemblik en het Wapen van West-Friesland in Hoorn, kampte met financiële problemen. De scheepvaart lag stil, de Marine nam minder bier af. Schippers op de Zuiderzee moesten hoge belastingen betalen waardoor de aanvoer van het benodigde water kostbaar werd. Bovendien waren de prijzen van gerst en hop zo duur dat de Medemblikkers zich geen bier meer konden veroorloven. Merens sloot de deuren van zijn brouwerij, het pand werd gebruikt als pakhuis.

Voel de beleving

Ontwerp en realisatie: Tmpldesign